sâmbătă, 8 octombrie 2016

Crezul - Fișă de lucru - Clasa a 8 a


Comunicarea cunoștințelor
Profesorul explică elevilor folosindu-se de fișă și tablă în timp că vor vorbi despre Învățătura de Credință Ortodoxă. Este datoria creștinului – cunoașterea Învățăturii de credință. Aceasta a fost transmisă de Iisus Hristos Sfinților Apostoli, iar de aceștia din urmă au răspândit-o: episcopilor, preoților, diaconilor și tuturor credincioși până în timpul nostru.
Din păcate de-a lungul timpului au existat și persoane care nu au înțeles această învățătură, iar neînțelegerea aceasta a dus la apariția ereziilor (învățături greșite). Pentru a combătute aceste învățături de către Biserică a fost nevoie să fie convocați episcopii din toată lumea. Aceste adunări ale episcopilor poartă numele de Sinoade Ecumenice (7 Sinoade Ecumenice).
În timpul primelor două Sinoade Ecumenice: Sinodul I Ecumenic (Niceea 325) –  convocat de Împăratul Constantin Cel Mare (7 Art.) și Sinodul II Ecumenic (Constantinopol 381) (5 Art.) s-au bazele Simbolului Credinței sau Crezul – înfățișarea pe scurt a învățăturii de credință ortodoxă. Simbolul Credinței cuprinde învățături despre Sf. Treime, Sf. Taine, Sf. Biserică, învierea morților și viața veșnică.
Apoi, le amintește elevilor că În Biserica Ortodoxă Simbolul Credinței se rostește în timpul: Sfintei Liturghii;
Tainei Sf. Botez;
Rugăciunilor particulare.
Fixarea cunoștințelor
Profesorul cere elevilor să rezolve exercițiul 1 și 2, aducând anumite explicații.
Fișa se găsește aici:  Share fisa Crez.rar - 174 KB

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Best Buy Printable Coupons