sâmbătă, 9 iulie 2016

Pogorârea Sfântului Duh. Clasa a 2 a. Fisa de lucru

           Pogorârea Sfântului Duhu. Cateheză. Fișa se poate folosi și la orele de cateheză ale diferitelor programe „Alege Școala”, „Hristos împărtășit copiilor” sau în cadrul cercului de religie. Fișa se găsește aici: http://docdro.id/cYidLsw.


        „La 10 zile după Înălțarea lui Iisus la cer, în ziua Cincizecimii, în timp ce apostolii erau împreună în camera de sus, împreună cu mama lui Iisus din cer a venit un sunt ca de suflare de vânt și a umplut toată casa unde erau ei adunați. Niște limbi ca de foct au fost văzute împărțindu-se și care au șezut câte una pe fiecare dintre ei. Toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.

            Se aflau atunci în Ierusalim, iudei și alți oameni din toate neamurile de sub cer. Când s-a auzit sunetul acela, mulțimea s-a adunat și a rămas uimită, pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui. Ei ziceau unii către alții: „Toți aceștia care vorbesc, nu sunt Galileeni? Cum dar îi auzim vorbind fiecăruia din noi în limba noastră, în care ne-am născut?”.

            Petru cel care s-a lepădat de Iisus s-a ridicat în picioare plin de curaj și le-a vorbit tuturora. Acesta a fost momentul când a luat ființă Biserica creștină. Acesta a fost momentul când s-au botezat peste 3000 de oameni”.


Bibliografie

1.      ***Biblia sau Sfânta Scriptură, ed. I.B.M.B.O.R., București, 2006.
2.      ***Cu noi este Dumnezeu, Manuale de cateheza pentru copiii de la 11-12 ani. Partea a II-a: Iisus Hristos, Fiul și Cuvântul lui Dumnezeu. Lecțiile 19-36, ed. «Oastea Domnului», Sibiu, 2001.
3.      ***Evanghelia în culori. Domnul Hristos – carte de colorat cu texte explicative- Ediție îngrijită de Natalia Corlean, ed. Teofilia, f.l. 2010.
4.      ***Mica Biblie, ed. I.B.M.B.O.R., București, 1984.
5.      ***Religie. Trăirea învățăturii de credință. Activități didactice pentru orele de religie creștin ortodoxă clasa a V-a, ed. Partoș, Timișoara, 2013.
6.      Muha, Camelia, Religiei creștin-ortodoxă: caiet pentru elevi: clasa a V-a, ed. Sf. Mina, Iași 2009.
7.      Nechita, Pr. Dr.  Vasile, Pârâială, D. Dumitru, Pârâială, Bogdan-Dimitrie, Pârâială, Cristian-George, Caiet de Religie – auxiliar pentru elevi – clasa a V-a, Euristica, Iași, 2008.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Best Buy Printable Coupons